Shlomo Karhi, ministre de Comunicacions d’Israel.

El Govern d’Israel ha posat una diana als fotoperiodistes del New York Times, CNN, Associated Press i Reuters que van documentar l’atac de Hamàs del 7 d’octubre. L’Executiu de Benjamin Netanyahu els acusa de conèixer amb antelació l’atac que va iniciar una nova escalada bèl·lica en el conflicte entre Israel i Palestina. Els mitjans, però, ho neguen, i afirmen que les imatges es van enregistrar després d’haver-se iniciat l’atac de Hamàs.

El ministre de Comunicacions d’Israel, Shlomo Karhi, va enviar una carta a NY Times, CNN, AP i Reuters advertint de la suposada “implicació” d’alguns dels seus professionals. “Hem sabut que determinats individus dins de la vostra organització, incloent fotògrafs i altres, tenien coneixement previ d’aquestes accions horribles i poden haver mantingut una connexió preocupant amb els autors”, diu la missiva.

Karhi reclama als mitjans una resposta “ràpida i exhaustiva” davant la “gravetat” de la situació. “Ara és el moment perquè individus, periodistes, institucions, sindicats i organitzacions d’arreu del món prenguin una decisió clara. Hem de decidir si estem del costat de la vida i el bé o del costat del terrorisme depravat, la inhumanitat i el mal”, etziba.

Més explícit ha estat el representant d’Israel a l’ONU, Danny Danon, qui ha assegurat que aquests fotoperiodistes que “van participar en l’enregistrament” de l’atac de Hamàs seran afegits a la llista de subjectes a eliminar de l’Agència de Seguretat Interna israeliana.

Una amenaça directa que es produeix quan, des del 7 d’octubre, ja han mort 52 professionals de la informació, segons el Sindicat de Periodistes Palestins a Gaza.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram