El Tribunal d’Apel·lació de Londres ha avalat l’extradició del fundador de WikiLeaks, Julian Assange, als Estats Units, on s’exposa a una condemna de 175 anys de presó.

Els magistrats britànics han donat la raó als EUA en el recurs presentat contra la decisió del Tribunal Penal Central d’Anglaterra, que el gener de 2021 va rebutjar l’extradició pels problemes de salut mental d’Assange, perquè podrien agreujar-se en un règim d’aïllament.

Els jutges del Tribunal d’Apel·lació consideren que les autoritats estatunidenques han aportat suficients garanties que el fundador de WikiLeaks rebrà un tracte adequat per cuidar la seva salut, i per tant pot ser extradit. La defensa de Julian Assange pot recórrer la decisió.

El relator especial de l’ONU sobre tortura i tractaments cruels, inhumans o degradants, Nils Melzer, s’oposa a l’extradició perquè veu un “risc real de violacions de drets humans” als EUA. Recentment, Melzer va assegurar que Assange no ha tingut “cap judici just” fins ara.

Julian Assange està acusat de 17 delictes contra la llei d’espionatge i la seguretat nacional i un per frau i abús informàtic, pel seu paper en obtenir i publicar documents militars i diplomàtics secrets el 2010.