El famós Barri Roig d’Amsterdam compta des d’aquesta setmana amb una emissora de ràdio dedicada a donar veu als problemes de les prostitutes, que en aquesta zona de la ciutat holandesa hi treballen prop de 3.000 persones d’aquest col·lectiu.

La nova emissora es diu Red Light Radio i emet per internet i té els seus estudis al cor del Barri Roig, a la zona de Wallen. És habitual veure darrere un aparador els locutors amb els seus auriculars posats mentre posen música o amenitzen la jornada, de la mateixa manera que les prostitutes s’exhibeixen darrere les vidrieres.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la zona tingui la seva pròpia veu a internet, segons el promotor de l’emissora, Hugo van Heijningen. De moment, els programes es poden seguir només a la xarxa, però els responsables estan pensant ja en donar el salt a les ones hertzianes. A banda de la programació, també es pot participar en xats i debats.

Van Heijningen assegura que no vol que l’emissora es converteixi en una atracció de circ. “No es tracta de què les coses degenerin. Volem fer un programa el més seriós possible”, conclou el principal promotor de l’emissora.