El grup Vice Media s’ha declarat en fallida per “facilitar la venda” de la companyia. La mesura es produeix després de mesos de retallades durant els quals el grup ha buscat comprador infructuosament.

El procés endegat amb la declaració de fallida es preveu que finalitzi amb l’adquisició de la companyia per part d’un grup de creditors format Fortress, Soros Fund Management i Monroe Capital. L’operació està valorada en uns 225 milions de dòlars (en euros uns 207 milions).

En un comunicat, Vice explica que mentre duri el procés totes les marques del grup (Vice News, Vice TV, Pulse Films, Virtue, Refinery29 i i-D) continuaran operant amb “normalitat”.

Sis anys en davallada

Vice va néixer el 1994 a Mont-real com a revista alternativa per a joves, i amb els anys va anar creixent en canals de difusió i obrint delegacions arreu del món. El 2017, el grup va ser valorat en 5.700 milions de dòlars, xifra que no trigaria en depreciar-se. Després de tancar algunes àrees de negoci, el 2019 la companyia va acomiadar 250 treballadors a tot el món (un 10% de la plantilla) i l’any següent, amb la pandèmia, en va fer fora més de 150.

El passat abril, el grup va tancar Vice World News i va cancel·lar Vice News Tonigt, el seu programa de televisió insígnia, mesura que va suposar més de 100 acomiadaments. Un parell de mesos abans, al febrer, havia plegat la consellera delegada, Nancy Dubuc, essent substituïda per Bruce Dixon i Hozefa Lokhandwala.

Segons The Guardian, en el darrer any s’havia intentat vendre Vice Media per uns 1.500 milions de dòlars, però no es va trobar cap comprador que volgués pagar aquesta quantitat.

Vice havia tingut presència a l’Estat, on va aterrar el 2007 obrint seu a Barcelona. El 2020, però, la va tancar per traslladar la producció a Llatinoamèrica, deixant al carrer 57 persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram