La Unió de Periodistes Valencians i l’Associació dels Professionals de la Comunicació d’Andorra han mostrat el seu suport als seus homòlegs catalans pels fets dels darrers dies arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

En un comunicat, la Unió de Periodistes Valencians ha condemnat “les coaccions i els atacs” que estan patint alguns periodistes i mitjans. “En els darrers dies, hem vist com els cossos i forces de seguretat de l’estat han entrat dins de redaccions, han obligat a periodistes a identificar-se i, fins i tot, s’ha intentat condicionar els continguts que poden o no publicar o emetre els mitjans; també hi ha hagut periodistes que han patit crits a peu de carrer que han dificultat la seua feina”, denuncia.

“És per això que no podem romandre callats contra la vulneració del dret a informar, amb independència de la línia editorial o els criteris periodístics de cada diari, ràdio o televisió”, assenyala la UPV. Per tot plegat, demana que “s’ature la campanya de coacció contra determinats professionals “, i que “es deixe als informadors fer la seua feina i garantir una societat formada i informada”.

Per la seva part, l’Associació dels Professionals de la Comunicació d’Andorra ha explicitat el seu suport al Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’APPEC, l’ACPC i l’AMIC en les accions empreses davant el Síndic de Greuges per denunciar els “greus fets” dels darrers dies, que segons l’entitat andorrana “atempten clarament contra la llibertat d’expressió i informació”.

En una carta enviada al Col·legi, l’APCA denuncia que l’entrada de la Guàrdia Civil a les redaccions i la identificació de periodistes són actuacions que “cerquen limitar o condicionar la missió principal dels mitjans, que no és altra que la d’informar amb plena llibertat i sense coaccions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram