Els treballadors de TV3 han palesat de nou el seu rebuig a les “imposicions alienes” als criteris periodístics i han reivindicat la seva feina. En un comunicat conjunt, el comitè d’empresa i el consell professional denuncien les “ingerències” de la Junta Electoral en els continguts de TV3, les quals “interfereixen en els criteris professionals que han de ser els únics vàlids per garantir uns drets democràtics fonamentals com són la llibertat d’informació i d’expressió”.

A més, els professionals exigeixen “poder informar amb la llibertat, la independència i la veracitat” previstes el Codi Deontològic i la legislació actual. “Rebutgem, ara i com sempre, qualsevol ingerència, pressió, amenaça o agressió, vingui d’on vingui, que pretengui incidir en la nostra feina”, afegeixen.

Els treballadors de la televisió pública també demanen que s’aturin les “denúncies i censures injustificades” sobre la seva feina, i que el contingut de les seves informacions “s’aparti” del debat electoral. A més, denuncien la divulgació de “notícies falses i mentides” sobre el funcionament de TV3, especialment a les xarxes socials, amb “finalitats polítiques i electorals de qualsevol tipus i tendència”.

Finalment, també recorden que la qualitat dels mitjans públics “només la poden garantir uns òrgans de govern escollits exclusivament per criteris professionals per majories parlamentàries qualificades, de manera que es blindin absolutament de qualsevol ingerència governamental i partidista”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram