La secció del Sindicat de Periodistes a Televisió de Catalunya ha reclamant un “aclariment diàfan i immediat” sobre el possible acord de govern entre Junts per Catalunya i ERC per al “repartiment” dels principals càrrecs de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio, tal com han publicat alguns mitjans.

“No pot ser que sigui un secret a veus que els partits del Govern mercadegen amb uns mitjans que son de tota la ciutadania, que és la que els finança, i que des de fa anys s’havia anat aconseguint que s’acostessin al model d’independència i professionalitat que totes les forces polítiques afirmen que defensen”, assenyala l’SPC.

En un comunicat, la secció sindical recorda que cal “fer complir” les lleis catalanes de l’audiovisual, les quals atorguen al Parlament la potestat per elegir els càrrecs directius de la CCMA.

El Sindicat de Periodistes insta a renovar ja el consell de govern de la CCMA, i a fer-ho amb majories qualificades, tal com demanava una moció aprovada al Parlament per unanimitat el març de 2016, i com establia la proposició de reforma de les lleis audiovisuals consensuada per tots els grups fa un any, la qual va quedar pendent d’aprovació en l’anterior legislatura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram