El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha designat Alfred Costa i Francesc García Donet com a finalistes del concurs públic endegat per a la direcció general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l’empresa que gestiona À Punt Media.

Tot i que la comissió de valoració (formada pels membres de la CVMC) podia triar fins a tres finalistes entre la desena de candidatures presentades, finalment han estat dos, ja que la resta no ha passat el tall.

Costa i Garcia ara han de presentar un projecte per À Punt a tres anys vista on s’han de definir els objectius, les línies d’actuació i les estratègies d’implementació.

La persona escollida substituirà la periodista Empar Marco, que finalitzarà el mandat al març i no s’ha presentat al concurs.

Els dos aspirants van pertànyer a l’extinta RTVV i han tingut vincles amb el Partit Socialista. Alfred Costa va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat a Canal 9 entre 1990 i 2013, i actualment és el cap d’emissions d’À Punt. Va ser regidor del PSPV a l’Ajuntament de Torrent (2015-2018).

Per la seva part, Francesc García Donet va treballar de productor a Canal 9 (1989-2013) i actualment és administrador de l’empresa Onair. Va ser assessor del ministre d’Administracions Públiques Jordi Sevilla (2004-2007).