La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha anunciat la reincorporació d’Andreu Joan Martínez com a director d’estratègia i recursos humans de l’ens públic. Martínez ja va exercir aquesta responsabilitat des de febrer de 2015 a juny de 2018, quan va plegar per assumir la direcció general dels Mossos d’Esquadra.

El passat febrer Joan Pericas va ocupar la seva vacant com a director d’estratègia i recursos humans de la CCMA, i ara retorna a la direcció de l’àrea de relacions col·lectives i socials de l’ens.

Crítiques de comuns i CUP

En la comissió de control parlamentari d’aquest divendres, la diputada Marta Ribas de Catalunya en Comú Podem ha criticat durament la contractació d’un càrrec d’alta direcció en un context de retallades i manca de recursos, i en un moment en què des del Govern no s’autoritzen substitucions de baixes mèdiques o de maternitat. “Com es justifica?”, ha preguntat Ribas.

La vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha argumentat que el retorn d’Andreu Joan Martínez es produeix després d’una “excedència forçosa”, i que al demanar la reincorporació no necessitava cap autorització del Govern.

Per la seva part, Natàlia Sánchez, de la CUP, ha qualificat d’“indignant” i “gravíssim” la resposta de Llorach i la manca d’explicacions a la comissió, i ha anunciat que demanarà la seva compareixença perquè expliqui aquest afer.