La Conferència Episcopal Espanyola ha creat una nova empresa Ábside Media, on ha integrat els seus mitjans, amb Cope i Trece al capdavant. D’aquesta manera, busca “respondre millor als reptes que planteja la tasca social i evangelitzadora de l’Església en un context com l’actual, caracteritzat per la conformació de grups multimèdia i models de gestió integrada”.

La creació d’Ábside Media es va acordar en l’assemblea plenària de la CEE de març. La seva fundació i inscripció formal es va realitzar a l’estiu, amb l’aportació de les accions de Cope i Trece de la Conferència Episcopal, a les quals s’uniran properament les de la majoria de diòcesis i organismes de l’Església. Així doncs, Ábside Media serà la propietària del 75% de Cope i el 99% de Trece.

La CEE assenyala que l’objectiu d’Ábside Media és seguir avançant en el procés d’integració operatiu de Radio Popular i Trece TV, que segueixen existint de manera independent i amb els respectius òrgans de govern i administració.

Fernando Giménez Barriocanal continuarà com a president executiu de Cope i Trece, mentre que Ignacio Armenteros Menéndez serà el conseller delegat d’ambdues empreses a principis d’any. L’actual director general de Cope substituirà en el càrrec Julián Velasco Mielgo, que ha demanat plegar.