Aquest mes el digital Crític ha complert cinc anys de vida. El mitjà especialitzat en periodisme d’investigació celebrarà l’efemèride del 25 al 27 amb un cicle d’activitats al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, sota el nom de Setembre Crític.

El programa arrenca dimecres 25 a la tarda amb el taller seminari Eines per a una visió crítica dels mitjans de comunicació, a càrrec de Xavier Giró, professor de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’endemà es farà un segon taller-seminari, Expedició CDD: cultura, dades i dones, impartit pel col·lectiu de periodistes Story Data, especialitzat en visualització de dades en entorns virtuals.

L’acte principal de Setembre Crític tindrà lloc divendres 27, a les 19 h: un debat obert al públic amb Yayo Herrero, referent de l’ecofeminisme a l’Estat, i David Fernández, periodista i exdiputat de la CUP. La conversa girarà al voltant de l’emergència climàtica i el pensament crític, coincidint amb la vaga mundial pel clima. Posteriorment hi haurà una petita festa al bar Terracccita del CCCB.

Un “bon moment”

El cinquè aniversari de Crític arriba “en un bon moment econòmic i professional” i en una etapa de “consolidació i millores”, destaca el mitjà.

“La cooperativa editora, Crític SCCL, té els comptes sanejats en els últims tres exercicis (2016, 2017 i 2018), la plantilla fixa passarà aviat de 5 a 7 persones sòcies de treball i la nova pàgina web, llançada a finals de març de 2019, ha estat una millora important, tant de disseny i reordenació dels continguts com de prestacions per als usuaris i subscriptors”, explica.

A més, l’editora recentment ha aprovat un marc estratègic que preveu diversos projectes a posar en marxa al llarg dels propers tres anys.