El Consell de la Informació de Catalunya ha demanat als mitjans que, en la cobertura del cas del nen atrapat en un pou a Totalán (Màlaga), difonguin informacions contrastades i evitin la propagació de conjectures i rumors com si es tractessin de fets.

El CIC assenyala que, tot i no poder entrar a analitzar els rumors i conjectures que es difonen contínuament, sí que insta els mitjans de comunicació a no fer de “caixa de ressonància de les fake news que es divulguen en xarxes com WhatsApp o Twitter”.

La institució recorda als mitjans la importància de respectar el Codi Deontològic de la professió, del qual remarca els articles 1 – Informar de manera acurada i precisa; 2 – Evitar perjudicis per informacions sense prou fonament, i 9 – Respectar el dret a la privacitat.

Fa uns dies, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ja va demanar als mitjans una “cura especial” en el tractament informatiu d’aquest cas, a més de reclamar extremar les mesures de protecció, especialment pel que fa a la sobreexposició i l’espectacularització.