El comitè d’empresa de Líquid Mèdia, actual concessionària dels serveis informatius i de programes d’IB3, ha criticat el nou concurs públic que mantindrà externalitzat el servei. “No podem estar satisfets que IB3 i el Govern hagin licitat, una vegada més, uns informatius que haurien de ser realitzats amb personal propi”, assenyala en un comunicat on lamenta que “es doni continuïtat a un model injust, precaritzador i econòmicament ineficient”.

L’òrgan considera que la internalització del personal subcontractat és la “solució als greus problemes laborals que s’arrosseguen des de 2005”, i espera que aquest concurs “sigui el darrer de la història” d’IB3.

Pel que fa al plec de condicions de la nova licitació dels serveis informatius, el comitè d’empresa de Líquid Mèdia veu positiu que es mantinguin tots els llocs de feina (198 places per a 201 treballadors) i que “s’obri la possibilitat d’una millora salarial” fruit de l’aportació de 2 milions d’euros extraordinaris al pressupost d’IB3.

Ara bé, el comitè deixa clar que l’augment d’un 10% del sou brut dels treballadors que planteja el plec és “insuficient” perquè “no cobreix” les seves demandes laborals, i remarca que la capacitat adquisitiva dels salaris ha caigut un 27% des de la creació d’IB3.

Per altra banda, també critica que es contempli que els redactors puguin enregistrar vídeos amb el seus mòbil, tant per la càrrega de feina “inassumible” que implica com pel “perjudici professional i laboral que això pot suposar per als operadors de càmera especialitzats en aquesta funció”.

En el comunicat, el comitè d’empresa de Liquid Media subratlla que els plecs esmenten “amb insistència” que l’ens públic “serà totalment aliè a les relacions laborals de l’adjudicatària amb els treballadors”. Al mateix temps, també “ordenen la subrogació de tots els treballadors, prohibeixen realitzar acomiadaments no justificats, donen dret a l’ens a decidir qui pot presentar o fer directes i també a demanar la substitució de ‘perfils inadequats’”.

Fa tres setmanes, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears va considerar que el plec de condicions de la licitació dels serveis informatius d’IB3 constatava una “falta d’un veritable compromís” per internalitzar la plantilla tant dels directius de l’ens públic com del Govern balear.