Cristina Puig amb la samarreta del ‘FAQS’ del 30 de març, una sopa de lletres amb les expressions prohibides. .

La Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que l’etiqueta #FAQSprisispilíticsTV3 emprada irònicament pel programa Preguntes freqüents durant l’emissió del 30 de març, també és contrària a la Llei orgànica del règim electoral general.

L’òrgan considera que prisis pilítics és una substitució de presos polítics, i per tant el seu ús no respecta la resolució on prohibia als mitjans de la CCMA aquesta i altres expressions.

Així doncs, la Junta Electoral dona la raó al PP, per a qui l’ús de prisis pilítics és un “intent grotesc de burlar” les resolucions de l’òrgan i “reiterar” l’ús d’una expressió “contrària” a la LOREG.

Amb tot, no sanciona la Corporació, tal com demanaven els populars, però sí l’adverteix que podria obrir un expedient sancionador en un futur si es repeteix la situació i se substitueixen les paraules prohibides per unes altres que les evoquin.

A més, la Junta Electoral de Barcelona insta la CCMA a abstenir-se de realitzar “pràctiques informatives que s’apartin injustificadament de la vigent legalitat, en perjudici a la neutralitat informativa que caracteritza especialment el període electoral.