La plantilla de RTVE passarà de fer 35 hores setmanals a 37,5 a partir de l’1 de desembre. Així ho ha anunciat la direcció de la Corporació després que l’Audiència Nacional hagi determinat la prevalença de la Llei de pressupostos de 2018 (que estableix les 37,5 hores per al sector públic) per sobre del conveni col·lectiu de l’ens.

La plantilla de RTVE feia una jornada de 35 hores setmanals quan, el 2012, el Govern espanyol va aprovar l’ampliació a les 37,5 per al personal de l’Administració General de l’Estat com a part de les mesures contra la crisi econòmica.

El juliol de 2018 es va programar la tornada a les 35 hores emparant-se en una disposició de la Llei de pressupostos que ho permetia en cas d’estabilitat i recuperació pressupostària. Però la direcció general corporativa s’hi va oposar al considerar que la legislació s’havia interpretat erròniament, ja que el dèficit s’havia de considerar en l’Administració estatal, i no a RTVE, com defensaven els sindicats.

La Corporació explica que va presentar una demanda davant l’Audiència després de mesos de negociacions i discrepàncies amb els representants dels treballadors, amb mediació laboral inclosa.

La Sala Social de l’AN, tot i considerar que el procediment judicial no està justificat, sí estima que RTVE podia aplicar la jornada de 37,5 hores per jerarquia normativa, i és al que s’aferra l’ens públic per justificar la decisió.