La 31a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona ha rebut un total de 118 candidatures en les sis categories de premsa, ràdio, televisió, publicacions municipals i noves tecnologies. L’any passat es van rebre 154 candidatures. Els guardons estan dotats amb 60.000. euros, 10.000 menys que fa un any, ja que s’ha suprimit la categoria d’emissores locals d’Espanya al millor programa a causa de la crisi.

De les candidatures, 20 opten al 31è Premi Tasis-Torrent a la millor iniciativa periodística o empresarial en el camp de la comunicació i la publicitat de l’àmbit local i comarcal, mentre que 16 ho faran al Tasis-Torrent al millor treball periodístic.

Quant al 27è Premi Rosalia Rovira a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una ràdio municipal de Catalunya, hi opten 27 programes, mentre que 29 concorren al 23è Premi Miramar a un programa o iniciativa de producció pròpia emès per una televisió local de Catalunya.

Finalment, la 23a edició del Premi Arrel per a butlletins i publicacions municipals compta amb 12 candidatures, i a la 16a edició del Premi Innova a la millor iniciativa tecnològica en comunicació local hi opten 14 iniciatives.