La cadena episcopal ha decidit prohibir a Globomedia que utilitzi imatges dels seus programes a El intermedio i Zapeando, de La Sexta. 13tv justifica la mesura per “l’ús creixent i indiscriminat” d’imatges de programes de la cadena “sense altres finalitats que desacreditar els professionals que treballen a 13tv i la seva línia editorial”.

La cadena assegura que la decisió no té la “finalitat de restringir” el “legítim dret a la crítica” d’El intermedio o Zapeando, però considera que “no ha de tolerar situacions com les creades per aquests programes en les quals es persegueix un major èxit d’audiència, i el seu consegüent profit comercial, mitjançant la denigració dels professionals de 13tv i la distorsió de la imatge de la cadena”.

El precedent de ‘Sé lo que hicisteis’

13tv ha adoptat aquesta mesura emparada per la Llei de Propietat Intel·lectual i d’acord amb la interpretació que en va fer el Tribunal Suprem el gener de 2013. La cadena episcopal fa referència a la sentència que prohibia emetre imatges de Mediaset al programa de La Sexta Sé lo que hicisteis, també de Globomedia.

El Suprem ratificava les sentències emeses pel Jutjat Mercantil de Barcelona el 2008 i per l’Audiència Provincial de Barcelona el 2010. Arran d’aquesta última resolució, La Sexta va deixar d’emetre les imatges de Telecinco, malgrat la va recórrer. Posteriorment, Antena 3 i Cuatro (encara sense fusionar amb Telecinco) també van prohibir l’ús de les seves imatges a Sé lo que hicisteis.