El jurat del concurs AMIC-Directes, creadors de continguts en català ha fet públics els finalistes de la primera edició: en total s’han escollit 17 grups formats per 63 alumnes d’entre 14 i 18 anys, dels quals onze streamings en la categoria d’actualitat i sis en la d’e-sports. A banda, en la categoria de professorat s’han designat tres finalistes.

Durant les pròximes setmanes, el jurat seleccionarà un total de sis grups guanyadors, tres per cadascuna de les dues categories. A més, es premiarà la docent més motivadora entre les tres finalistes.

Dels 17 grups d’estudiants finalistes en la primera edició d’AMIC-Directes, deu són de la demarcació de Barcelona, tres de Girona, dos de Lleida, un de Tarragona, i un altre de Menorca.

El concurs ha comptat amb la participació de 600 joves que han publicat un total de 56 streamings. Per territoris, 275 estudiants eren de Barcelona, 227 de Girona, 56 de Lleida, 30 de Tarragona, sis de Menorca, tres de Castelló i tres de València.

Funcionament

Impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, el concurs es dirigeix a estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels diferents territoris de parla catalana amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua entre el jovent en les plataformes digitals.

Nou creadors han acompanyat l’alumnat com a mentors en la fase creació de continguts: Laia Gufolove, Gal·la Martí, Norman López, Elia Periwinkle, Simmer Valenciana, El Racó del Manga, El Berti, Albert Roig i el Devid.

Els participants han hagut d’enregistrar un vídeo en directe sobre una de les dues categories disponibles (esports i actualitat), en grups de tres a cinc persones, sense cap mena de postproducció i amb una durada d’entre 20 i 30 minuts.

El precedent

El nou concurs per a joves creadors de contingut audiovisual compta amb el precedent del reeixit certamen literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, que en la darrera edició, la 14a, va comptar amb una participació rècord de 4.493 alumnes d’entre 15 i 18 anys de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

Amb AMIC-Directes, l’entitat vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català, i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals.