El jurat de la tercera edició del Premi Omnium Cultural de Comunicació ha decidit distingir el programa El món a RAC1 per la seva “contribució decisiva” a què sis de cada deu oients de la ràdio matinal ho siguin en català. El guardó es lliurarà aquest divendres a Tarragona en el marc de la 62a Nit de Santa Llúcia.

El veredicte també destaca la “gran” tasca periodística que ha fet aquest 2012 el programa conduït per Jordi Basté, ja sigui amb el “magnífic desplegament” realitzat pels incendis de l’estiu a l’Empordà o amb la “feina feta des de l’11 de setembre fins a la data d’avui”. A més, destaca que l’espai creat el 2004 amb Xavier Bosch al capdavant “ha mostrat sempre que sap copsar el batec del país i hi ha apostat de forma compromesa”.

El jurat del premi estava format pel catedràtic de la Universitat de Barcelona Sebastià Serrano; la periodista de Catalunya Ràdio Rita Marzoa; l’empresari de comunicació Tatxo Benet i el periodista Saül Gordillo.

El Premi Òmnium Cultural de Comunicació, sense dotació, té com a objectiu reconèixer i subratllar els esforços que es fan en els mitjans d’informació i comunicació de masses, sigui quin sigui el seu format i suport, per prestigiar l’ús de la llengua catalana en qualsevol dels seus registres i projectar la cultura dels Països Catalans.

En la primera edició es va premiar ex aequo a VilaWeb, pel seu “paper impulsor, dinamitzador i de lideratge de la xarxa en català des de fa 15 anys”, i a M. Dolors Genovès i la direcció de TV3, per la realització i la difusió del documental Adéu, Espanya?, mentre que l’any passat Òmnium va distingir el Club Super3 pel seu 20è aniversari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram