Un total de 600 joves d’entre 14 i 18 anys s’han sumat a la primera edició del concurs AMIC-Directes, creadors de continguts en català. Després de l’èxit en les inscripcions (tancades el 2 de desembre), s’han publicat 56 streamings que es valoraran durant el desembre.

Impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, el certamen es dirigeix a estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels diferents territoris de parla catalana amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua entre el jovent en les plataformes digitals.

Nou creadors han acompanyat l’alumnat com a mentors en la fase creació de continguts: Laia Gufolove, Gal·la Martí, Norman López, Elia Periwinkle, Simmer Valenciana, El Racó del Manga, El Berti, Albert Roig i el Devid.

Els participants han hagut d’enregistrar un vídeo en directe sobre una de les dues categories disponibles (esports i actualitat), en grups de tres a cinc persones, sense cap mena de postproducció i amb una durada d’entre 20 i 30 minuts.

Ara el jurat valorarà els streamings presentats i farà públics els finalistes abans de Nadal. Aquests competiran a principis d’any en una final on es decidiran els guanyadors, tres per categoria. A més, també es premiarà el docent més motivador.

El precedent

El nou concurs per a joves creadors de contingut audiovisual compta amb el precedent del reeixit certamen literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, que en la darrera edició, la 14a, va comptar amb una participació rècord de 4.493 alumnes d’entre 15 i 18 anys de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

Amb AMIC-Directes, l’entitat vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català, i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals.