El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social “La Caixa” han posat en marxa la dotzena edició del programa La premsa a les escoles, adaptant les xerrades al format de videoconferència després que l’any passat no se celebrés. L’objectiu dels tallers continua sent reflexionar amb els més joves sobre el seu consum d’informació i donar les eines necessàries per crear una dieta mediàtica més saludable.

El programa arribarà a 4.375 alumnes de secundària de 70 centres d’ensenyament catalans. Enguany, a la demarcació de Barcelona hi participen 30 centres; a Tarragona, Girona i Lleida, deu en cada demarcació; i a la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre cinc en cadascuna.

La iniciativa consisteix en xerrades sobre periodisme impartides per col·legiats de les diferents demarcacions del CPC, els quals expliquen la seva experiència i coneixement de l’ofici, i transmeten la funció social i la importància dels mitjans.

A més, donen eines bàsiques per fomentar l’esperit crític dels joves i perquè s’interessin per l’actualitat que els afecta. També expliquen què és el Codi Deontològic de la professió i la importància de garantir una informació de qualitat, veraç i fiable.