La periodista Elisabet Cortiles ha estat acomiadada de 8tv, on fins ara copresentava El Fax amb Eduard Pujol. “Des d’aquesta setmana ja no formo part de 8tv. Ha estat una aventura curta, però gratificant. Llarga vida a El Fax”, ha piulat Cortiles aquest dimecres. A partir d’ara, Pujol dirigirà el programa com a únic presentador.

Segons ha explicat la direcció de 8tv a Comunicació 21, l’acomiadament de Cortiles té a veure amb uns “ajustos mínims de la producció i la programació”, i desmenteix que s’atribueixi a una “reestructuració” de la cadena. En aquests ajustos també s’hi sumen els acomiadaments de dues periodistes que s’encarregaven de les connexions a l’exterior dels programes OpinaCat i El pentàgon.

Les expectatives de creixement que es va fixar en l’inici de la nova temporada el conseller delegat de 8tv, Nicola Pedrazzoli, han quedat de moment en paper mullat. Amb un pressupost de 10 milions d’euros, 8tv no ha arribat a l’1% d’audiència de mitjana en el primer trimestre de la temporada (només ho va aconseguir a l’octubre), tot i l’aposta per periodistes mediàtics del país.

Albert Brosa torna a la comunicació local

Una altra de les absències a 8tv a partir d’aquest mes de gener serà el periodista Albert Brosa, qui no continuarà com a director de continguts de la cadena. A Brosa se’l va fitxar amb l’encàrrec de desenvolupar la programació informativa de 8tv, prevista per aquest 2023, i que ara la direcció ha deixat en stand by.

“Vaig acceptar la proposta de 8tv perquè em va il·lusionar el projecte, per agafar experiència i contribuir en la programació informativa de la cadena. El projecte previst no s’acabarà desplegant i, per tant, el meu paper a la cadena no té sentit”, ha explicat Brosa a Comunicació 21.

Brosa es va incorporar a 8tv la temporada passada com un dels valors a l’alça de la nova etapa de la cadena. Així, va dirigir i presentar 8 al dia i Directe! Catalunya; va dirigir Economia de guerra de Gonzalo Bernardos, a més de Cel·la 61 amb Josep Rull i Travessa per la llibertat amb Jordi Turull.

El periodista olotí s’incorpora com a director de nous formats i expansió a Corisa (Comunicacions de Ripollès, SA), presentarà un espai de ràdio i televisió al grup, i tornarà a conduir Paisatges encreuats a La Xarxa.