Foto: Quim Miró

“Tenim els millors professionals, serem els millors”. Així d’exultant s’ha mostrat el conseller delegat de 8tv, Nicola Pedrazzoli, en l’acte de presentació de la nova temporada de la televisió privada de Catalunya.

Amb el lema El 8 està de moda, Pedrazzoli ha cuinat un equip de primeres espases per aquest curs, el segon de l’era post-Godó. Així, ha incorporat Vicent Sanchis (El pentàgon), Saül Gordillo (el nou portal web Principal) i Eduard Pujol (Fax, juntament amb Elisabet Cortiles), tots tres exdirectors de TV3, Catalunya Ràdio i RAC1, respectivament. A més de Dani Senabre (Senabre contraataca) i Gabriel Rufián (La fàbrica). De la confecció de les cares noves, Pedrazzoli ha reconegut que li ha faltat una peça: Cristina Puig (presentadora del FAQS de TV3): “Espero, Cris, que vinguis amb nosaltres. 8tv és casa teva”, ha etzibat.

Sobre El pentàgon, Sanchis ha avançat que serà un espai per “explicar i interpretar” els fets amb una mirada “desinhibida, diferent i ocurrent”. I ha afegit que a 8tv se sent “menys coartat” en relació a TV3, i que “no anem a fer la competència a TV3, sinó a tots, a buscar el nostre espai”.

Del Fax, Eduard Pujol i Elisabet Cortiles han remarcat que “no podíem deixar que Catalunya deixés de tenir el FAQS els dissabtes. Serà diferent, més a l’estil 8tv, més desenfadat, més fresc i sense censura”. Pujol ha deixat clar que “no caldrà ser políticament correctes”.

Pel que fa al nou espai esportiu, Dani Senabre ha remarcat que el programa serà “un xou” i que comptarà amb tertulians com Joel Joan o Santi Balmes: “Estem una mica sonats, i estem en el lloc adequat”, ha assegurat.

L’equip de 8tv el completen Carlos Fuentes i José García (OpinaCat, el més veterà de la cadena, que suma més de 2.000 programes); Frank Blanco (El circ); Gonzalo Bernardos (Economia de guerra i amb José Miguel Villarroya El gran assalt); Ares Teixidó (que ha canviat el nom de l’espai de Sexual Revolution a Ares Revolution), i Maria de la Pau Janer (que amplia el ventall de persones entrevistades amb Ànimes).

Política i actualitat com a plats forts

De la nova temporada, Nicola Pedrazzoli ha subratllat que “la política i l’actualitat són els plats forts”, i ha reforçat la seva aposta en ple context de crisi. El conseller delegat ha explicat que compta amb una plantilla de 320 professionals (entre treballadors directes i indirectes) i un pressupost de 10 milions d’euros, “el mateix que la temporada passada”, ha dit.

Pedrazzoli ha recordat que va heretar una televisió “que estava morta” i que “no podíem fer-li pessigolles a TV3”. Les xifres d’audiència del curs passat, segons el conseller delegat de la cadena, han servit per “tornar a posar 8tv al mapa”.

Principal, un nou mitjà digital de 8tv

Més enllà de la programació, la principal novetat de 8tv és el llançament d’un nou mitjà digital, Principal, previst per a finals d’aquest mes de setembre. Saül Gordillo serà el director del nou portal que, com ha explicat, serà “innovador” i amb un format que “no existeix ni a Catalunya ni a l’Estat”, amb unes “coordenades diferents”.

Un dels segells identitaris del nou portal és que “les notícies no només interessaran als periodistes”, i que està pensat per consumir els continguts “des del telèfon mòbil”, ha remarcat Gordillo.