La col·laboració entre les televisions públiques de País Valencià, Catalunya i Illes Balears continua donant fruits. Les tres cadenes estrenaran simultàniament la sèrie Després de tu el diumenge 6 de febrer a les 22.05 h. Es tracta d’una coproducció d’À Punt Mèdia i TV3 amb la participació d’IB3, en associació amb Albena Produccions i Minoria Absoluta.

Després de tu és una comèdia sobre la vida, l’amor i la mort; una creació del dramaturg, director i actor Carles Alberola, que n’és el director amb Chon González. La sèrie consta de 20 capítols i compta amb les interpretacions de Sergio Caballero, Verónica Andrés, Amparo Moreno, Carles Sanjaime, Roberto Hoyo, Carla Pascual i Jasmina Drissi, entre d’altres.

El rodatge s’ha fet íntegrament a l’estudi 1 del centre de producció de programes d’À Punt, on es va construir un plató de 360º, i inclou localitzacions naturals de València, Burjassot i Godella.

En la presentació de la sèrie, dimecres a la Filmoteca Valenciana, Carles Alberola va definir la sèrie comuna història d’amor, una comèdia sobre la nostra capacitat d’estimar més enllà de la vida i la mort”. També va destacar que és “un somni fet realitat, de la mà de molta gent, i que és el que és gràcies al seu esforç, amb unes televisions que ens han deixat treballar i que han permès donar visibilitat a tot el talent creatiu que existeix”.

Per la seva part, l’actor Sergio Caballero apuntava que Després de tu “respira vitalitat, humor i tendresa i sorprendrà molt gratament l’espectador. És un retall de vida, agredolça, on tots estem representats. De la sèrie aprens a reconeixe’t a tu mateix i continuar endavant davant a la falta d’una peça fonamental del trencaclosques”.

Coproducció de TV públiques

“Les esperances que hem depositat en aquesta comèdia, molt valenciana, es basen en la seua qualitat tècnica i artística, i la proximitat de personatges, trames i situacions que connectaran amb les nostres audiències”, va dir en la presentació el director general d’À Punt, Alfred Costa. “Una valoració que comparteixen les televisions catalana i balear, que es van sumar al projecte en qualitat de coproductores i a les quals agraïm la seua confiança en una producció valenciana”, afegia.

“Les televisions públiques, tot i disposar de recursos molt més limitats i regulats, han de competir amb una oferta enorme que ens disputa la mateixa audiència”, va apuntar el director de TV3, Vicent Sanchis. “I ho han de fer seguint unes normes de joc molt estrictes que no deixen espai a la frivolitat ni als excessos. Cal felicitar-se, per tant, per un acord que permet reduir costos i posar en valor els nostres encerts, i també pel nivell de qualitat que en aquest cas ha aconseguit una sèrie impulsada per À Punt”, va subratllar.

“La forma de coproducció de ficció televisiva és cada vegada més habitual, tant a l’àmbit global com local, i és una bona notícia que les tres cadenes col·laboren en sèries de ficció com ‘Després de tu, ‘Mòpies i ‘Sicília sense morts”, va destacar per la seva part el director general d’IB3, Andreu Manresa.