Acció Cultural del País Valencià ha reclamat un cop més al Govern valencià l’execució de la reciprocitat entre TV3 i À Punt. L’entitat es va tornar a pronunciar al respecte diumenge 17 de febrer, quan feia vuit anys que va haver de tancar els seus repetidors forçada per l’Executiu de Francisco Camps. Ara, ACPV acusa el Govern de Ximo Puig de mantenir la “censura” imposada pel PP.

“Fer efectiva la recepció de TV3 al País Valencià significaria revertir un acte il·legal del Govern del president Camps, complir amb un manament de les Corts Valencianes, i permetre la lliure elecció de cada persona respecte al que vol o no vol veure”, assenyala Acció Cultural en un comunicat.

L’entitat considera que “no hi ha cap raó” per no executar la reciprocitat televisiva, “com no siga la cessió al xantatge de l’extrema dreta, amb un cost de credibilitat per a qui deia o feia una cosa en l’oposició, i fa la contrària quan governa”, etziba.

“Vuit anys després, només reclamem el compliment de la llei, el respecte a les sentències del Tribunal Suprem i als acords de les Corts valencianes, i la no acceptació a la pràctica d’actes il·legals”, rebla Acció Cultural.

ACPV assenyala que tècnicament és possible veure TV3 mitjançant un múltiplex estadístic, que permetria la recepció d’un canal més en l’actual MUX. L’entitat explica que ha reclamat aquesta solució de forma reiterada a l’Executiu valencià, i que en paral·lel demani al Govern espanyol un segon MUX per fer efectiva la plena reciprocitat.

Amb tot, Acció Cultural recalca que cal que el Govern valencià “tinga la voluntat”. En aquest sentit, recorda que, a l’inici de la legislatura, el Consell va dir que la recepció de TV3 hauria d’esperar a la recuperació de la radiotelevisió valenciana, però que mesos després de posada en marxa d’À Punt la reciprocitat no s’ha executat.

ACPV assenyala que el tancament dels seus repetidors va ser una “acció il·legal” del Govern valencià, i que els tribunals van acabar donant la raó a l’entitat. Aquesta, però, no pot reobrir els seus repetidors, ja que despre´s de vuit anys tancats, han quedat obsolets.