Després de gairebé quatre mesos de negociacions, s’ha arribat a una entesa per tancar el conflicte laboral al grup Zeta. Entre dilluns i dimarts, els treballadors d’El Periódico, l’Sport i les revistes van aprovar majoritàriament el preacord assolit dies abans entre els respectius comitès d’empresa i la direcció.

Finalment, s’aplicarà un expedient de regulació d’ocupació temporal que implicarà una nova retallada salarial (que se suma a la que ja tenien actualment els treballadors) que aquest any serà del 9% i els dos següents del 8%. Finalment, s’han evitat els acomiadaments, tot i que sí hi haurà sortides amb un pla de baixes voluntàries al qual de moment s’han acollit 37 treballadors.

Inicialment, la direcció havia plantejat una retallada salarial del 10%, a més de la rebaixa i supressió d’alguns complements, que acumulada suposava una reducció d’entre el 21 i el 32%, a banda de nou acomiadaments a l’Sport. L’empresa justificava les mesures per fer front als números negatius del 2013, així com a la reducció del deute, que és d’uns 100 milions d’euros.

Per la seva part, els treballadors demanaven la implicació de totes les parts, i finalment han aconseguit que als directius també se’ls rebaixi un 9% les retribucions, a més de dues altres peticions: que Zeta Cinema (escindida del grup el 2008) pagui el que deu a l’empresa (apuntaven que eren uns 10 milions), i que el president del grup, propietari de la seu de Consell de Cent, rebaixi el seu lloguer.

Ara, els respectius convenis de les diferents plantilles s’han de registrar amb els acords assolits. A diferència dels del 2012, que el bufet d’advocats contractat per l’empresa no va registrar, els comitès ara no cediran els poders i realitzaran el tràmit ells mateixos.