A les 4.30 h de la matinada del passat divendres, després de 12 hores de negociació, finalment es va arribar a un acord entre els delegats de personal dels tècnics d’emissions d’IB3 i la direcció de la UTE Bienvenido Gil-Videoreport, adjudicatària del servei, sobre l’ERO presentat per aquesta a principis de mes.

Els delegats de personal destaquen que la intervenció d’IB3 en els darrers dies va fer possible a arribar a una entesa, la qual va suposar la desconvoctòria de la vaga indefinida iniciada dos dies abans, per la qual cosa la cadena torna a emetre amb normalitat.

L’acord implica l’acomiadament de vuit dels 39 treballadors que s’han ofert voluntaris (en lloc dels onze proposats per l’empresa) amb una indemnització de 32 dies per any treballat (i no 20). A més, la resta de la plantilla veurà reduït el seu salari el 12%.

Per la seva part, l’empresa es compromet a seure en les properes setmanes per buscar solucions per millorar les condicions laborals dels treballadors, precaritzades durant els darrers quatre anys.