Divendres i dissabte, l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) celebren les respectives assemblees, en les quals abordaran la creació d’una federació juntament amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) per potenciar la col·laboració i la generació de sinergies entre les diferents associacions i els seus editors.

La 12a assemblea de l’ACPG tindrà lloc divendres, a Mataró, i servirà per presentar la proposta d’estatuts i acta fundacional de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català. A banda, tal com vam informar, també es decidirà si l’ACPG es reconverteix en l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

Per la seva part, Premsa Comarcal celebrarà la seva 32a assemblea a Anglesola, on els seus associats també abordaran la integració en la futura Federació amb les altres dues associacions. El mateix dia, també tindrà lloc la vuitena Convenció de la Premsa Local i Comarcal, durant la qual es presentaran el nou web de l’associació i l’estudi L’us de la tecnologia als diaris de l’ACPC: fórmules de millora de rendibilitat a través d’internet, investigació guanyadora del setè Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal de l’any passat.

La convenció també ha programat les ponències El futur de la comunicació de proximitat, a càrrec de Xavier Graset, conductor de L’oracle de Catalunya Ràdio, i El periodista multiplataforma, d’Oriol Bosch, delegat territorial a la demarcació de Lleida de l’ACN.