Malgrat la junta directiva d’Acció Cultural del País Valencià va acordar al desembre reobrir els repetidors per emetre TV3, i malgrat els socis van recolzar la decisió fa una setmana, finalment l’entitat s’ha fet enrere, almenys de moment.

En una junta extraordinària celebrada aquest dilluns, ACPV va decidir ajornar la reobertura de les emissions de TV3 després de conèixer les negociacions obertes entre els governs valencià i català. Així doncs, per facilitar el diàleg entre ambdues parts, l’entitat ha decidit fer un pas al marge tot esperant que el diàleg tingui un resultat “positiu” i es garanteixi definitivament la reciprocitat televisiva entre territoris.

El secretari de l’entitat, Toni Gisbert, va explicar que ACPV deixaria passar un marge “raonable” de temps per facilitar l’entesa, però que no esperarà eternament, i va advertir que l’entitat seguiria de prop el procés de negociació.

Així, si l’acord entre governs no es produeix, Acció Cultural tornaria a considerar la reobertura dels repetidors tancats fa dos anys davant les sancions imposades pel Govern de Francisco Camps, les quals ara han estat anul·lades als tribunals.