Aquest divendres, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha abonat 100.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana per les multes imposades a l’entitat pels repetidors que emetien el senyal de TV3. Amb aquest pagament ja s’ha fet efectiu un total de 300.000 euros (el passat 28 d’abril es van abonar 130.000 euros, i el 13 de maig 70.000 més), amb la qual cosa ja s’ha pagat una de les dues sancions pendents. Ara queda una altra multa de 300.000 euros, a més dels interessos, que pujarien gairebé 200.000 euros més.

ACPV ha agraït l’esforç dels ciutadans i organitzacions que, en un context de crisi, estan fent donacions econòmiques en el marc d’una campanya solidària per ajudar a fer front col·lectivament a les multes, ja que l’entitat per si sola no arribava. ACPV destaca que les aportacions en el darrer mes (des de l’anterior pagament) s’han realitzat a una mitjana de 5.000 euros diaris

Destinar les multes a l’ensenyament en valencià

Davant l’anunci del Govern de Francisco Camps d’acabar amb les anomenades línies en valencià, al qual l’entitat s’oposa, Acció Cultural proposa al president que es destinin els diners recaptats per les multes a mantenir aquestes línies i ampliar-les.

“D’aquesta manera, tot i que som davant d’un càstig econòmic injust i absolutament desproporcionat a una associació cultural sense ànim de lucre, com a mínim el resultat d’aquest càstig revertiria positivament en la llengua i la formació dels futurs valencians”, assegura ACPV en un comunicat.