Els joves que aquest 2022 compleixin 18 anys ja poden sol·licitar el Bo cultural jove de 400 euros impulsat pel Ministeri de Cultura i Esport, part dels quals es pot destinar a mitjans impresos i digitals.

Els joves interessats s’han de donar d’alta al web del projecte, i un cop rebin la confirmació (tràmit que pot durar uns dies) quedarà activat el Bo cultural i tindrà un any per gastar els 400 euros assignats. El funcionament és com el d’una targeta de prepagament, que es podrà utilitzar de forma virtual al mòbil o física.

El Govern espanyol calcula que uns 500.000 joves es poden beneficiar de la iniciativa. El termini per sol·licitar-lo finalitza el 15 d’octubre.

Tres trams de despesa

El Bo cultural contempla tres trams a l’hora de distribuir la despesa. Així, cada beneficiari podrà destinar un topall de 100 euros en productes culturals en suport físic: revistes, premsa i altres publicacions periòdiques; llibres, videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD o Blu-ray.

Uns altres 100 euros estan previstos per al consum digital: subscripcions a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques; subscripcions i lloguers a plataformes audiovisuals, de lectura, audiolectura o musicals; subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (pòdcasts); compra de llibres digitals i audiollibres, o subscripcions a videojocs en línia.

Finalment, es podrà destinar un màxim de 200 euros a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. En aquest sector, l’import es pot repartir en entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.

El Bo només funciona als establiments i empreses que formin part del programa. Aquest dilluns ja se n’havien registrat 2.912 al web (el termini es va obrir una setmana abans) i 914 han completat el procés d’inscripció.

La partida contemplada als Pressupostos Generals de l’Estat per al Bo cultural jove és de 210 milions d’euros.