El Jutjat de Primera Instància número 46 de Barcelona ha aixecat la prohibició a set mitjans de difondre correus electrònics d’Iñaki Urdangarín que fessin referència a la seva vida íntima. Les mesures cautelars, però, es mantenen contra el seu exsoci, Diego Torres, a qui el duc de Palma també havia denunciat. Els mitjans afectats eren El Mundo, Telecinco, El Economista, Vanitatis, El Semanal Digital, Semana i Pronto.

La jutgessa Maria del Remei Vergés argumenta que no s’han concretat “suficientment” les raons per les quals s’hauria de limitar el dret a la informació als set mitjans denunciats i no d’altres, i considera la mesura cautelar “ineficaç” perquè no garanteix que els correus no es difonguin.

De fet, el passat 5 de juliol, la revista Mongolia va publicar els e-mails, que deixen entreveure una infidelitat.

Durant el judici, el 16 de juliol, els mitjans van intentar aportar com a prova l’article de la revista satírica, però la magistrada la va rebutjar. Amb tot, en l’auto es justifica l’aixecament de la prohibició recordant que Mongolia ja havia publicat part dels correus.

Preval la llibertat d’expressió

Vergés també estima que entre el dret a la llibertat d’expressió dels mitjans i el de la intimitat de la part demandant, preval el primer. En aquest sentit, apunta que la cobertura periodística de la vida de les persones famoses “és acceptable quan és d’interès general”.

Per a la magistrada, la llibertat d’informació “no es pot limitar a representar el demandant en l’exercici de les seves funcions oficials, ja que el públic té interès en conèixer com es comporta el personatge en el seu àmbit privat”.