Amazon ha presentat un recurs davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per evitar que la Generalitat faciliti a Crític les dades sobre les infraccions comeses en matèria laboral per la multinacional, així com l’expedient sobre l’adjudicació d’un solar públic al Prat de Llobregat.

Cal recordar que la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona recentment ja va recórrer al TSJC per aturar una investigació del mitjà sobre els noms de les empreses, bancs i fons d’inversió que acumulen més pisos.

El nou cas es remunta a l’octubre passat, quan Crític va presentar diverses peticions d’accés a la informació pública sobre l’activitat d’Amazon a Catalunya. En concret, va sol·licitar informació sobre les sancions rebudes en l’àmbit laboral i sobre l’expedient de l’Institut Català del Sòl relatiu a l’adjudicació el 2015 per 30 milions d’un solar públic del Prat de Llobregat on hi ha la planta logística de la multinacional.

El Departament d’Empresa i Treball va centralitzar la petició i va informar-ne les empreses potencialment afectades: Amazon Spain Fulfillment, Amazon Road Transport Spain i Amazon Spain Services. Les tres societats van presentar al·legacions per la via administrativa oposant-se que la Generalitat facilités la informació. Tot i això, el passat gener, el Departament d’Empresa va autoritzar-ne l’accés.

Les al·legacions

Per impedir que les dades es facin públiques, la multinacional ha recorregut a la via judicial. Segons explica Crític, Amazon argumenta que l’accés a la informació sol·licitada afectaria “els seus drets i interessos”. Pel que fa a les infraccions laborals, al·lega que la seva publicació “constituiria una sanció accessòria addicional”. Quant a l’adjudicació del solar, argumenta que els documents presentats per Amazon a l’Institut Català del Sòl “constitueixen informació confidencial de l’empresa que no han de ser lliurats a tercers”.

El recurs presentat per Amazon davant del TSJC inclou una petició de mesures cautelars que demana evitar la divulgació de la informació sol·licitada fins que no hi hagi sentència ferma.