Dos mesos després d’haver ocupat “provisionalment” la freqüència d’iCat fm a Barcelona, la ràdio sabadellenca Amb2 FM (antiga Mola FM) ha decidit deixar d’emetre a través del 92.5 davant la possible obertura d’un expedient sancionador per part de la Generalitat.

A mitjan de febrer, el diari Ara afirmava que la Direcció General de Mitjans Audiovisuals havia sancionat Amb2 FM (juntament amb una desena d’emissores), però des de l’emissora han assegurat a Comunicació 21 que finalment no s’ha incoat cap expedient pel fet d’haver apagat el senyal.

Cal recordar que la CCMA va decidir emetre un xiulet a la freqüència d’iCat per tal d’evitar que fos ocupada il·legalment, mesura que té un cost del 10% del que es pagava abans que l’emissora pública passés a emetre només per internet.

Metropolitana d’Audiovisuals, l’empresa gestora d’Amb2 FM, justifica l’ocupació per la “necessitat” de trobar una “solució definitiva” per emetre a la seva zona de servei, ja que no hi ha previsió de construcció del centre emissor de Terrassa inicialment planificat en el Pla Tècnic Nacional, i per al qual el CAC va atorgar-li una concessió el 2008.

L’empresa, com ja va fer al gener, denuncia haver rebut un tracte “discriminatori” respecte altres empreses que segons afirma “estan en procés de regularitzar la seva situació davant casos similars” al seu per manca de centre emissor o canvi de freqüència i/o potència, i esmenta RAC1, Ràdio Flaixbac, Flaix FM, la SER, Ràdio Estel, Ràdio Teletaxi, la Cope, Intereconomía o Onda Cero, entre d’altres. Per a la Generalitat, però, no es considera que el seu cas sigui comparable.