La ràdio sabadellenca Amb2 FM (antiga Mola FM) ha decidit ocupar “provisionalment” el 92.5 del dial que va abandonar iCat fm el passat 1 d’octubre. Segons Metropolitana d’Audiovisuals, empresa gestora de l’emissora, la seva acció “obeeix a la necessitat vital” de, després de quatre anys, trobar una “alternativa definitiva” per radiar el senyal d’Amb2 FM.

L’empresa argumenta que ha decidit utilitzar el senyal de la Torre de Comunicacions de Collserola per la manca de previsió de construcció del centre emissor de Terrassa inicialment planificat al Pla Tècnic Nacional.

Segons explica Metropolitana d’Audiovisuals, el novembre del 2008, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va atorgar-li la concessió per emetre a través de la freqüència 89.4 des del centre emissor de Terrassa. Com que no existia, l’empresa “es va veure en l’obligació” de buscar un dial i un centre emissor alternatiu per al seu projecte. Així, va començar utilitzar el 96.6 del centre de la Torre de Collserola, el qual “no es va poder gestionar i articular com a freqüència definitiva”.

Topades amb Ràdio Pica

Amb2 FM va deixar d’emetre des de Collserola el passat juliol, i assegura que ho va fer malgrat no causava cap interferència en altres emissores “amb llicència, concessió i/o autorització legal en vigència”. Però sí ho feia sobre Ràdio Pica, que ho denunciava des de gairebé dos anys. En aquest sentit, el desembre del 2010, la Secretaria de Mitjans va dictaminar el cessament de les emissions d’Amb2 a través de la Torre de Collserola.

Per a Metropolitana d’Audiovisuals, però, es va produir una “desviació informativa dels fets i actuacions” quan l’empresa assegura que intentava vehicular “solucions” per poder emetre de manera legal en el 96.6 del centre de Collserola. Solucions que hauria fet arribar al CAC, la Direcció Generals de Mitjans Audiovisuals i el Ministeri d’Indústria.

Greuge comparatiu

Amb2 FM explica que la inexistència del centre emissor de Terrassa també afectava Flaix FM i Kiss FM, que sí van rebre l’autorització per emetre des de Collserola en noves freqüències. L’empresa sabadellenca denuncia que la seva situació és “clarament discriminatòria”, motiu pel qual ha decidit ocupar de manera provisional el dial alliberat per iCat fm, això sí, comunicant-ho al Ministeri.

L’empresa també es queixa del “greuge” comparatiu i la “tolerància administratvia” respecte a iCat, de la qual destaca que no havia finalitzat el seu procés de regularització ministerial iniciat fa gairebé 14 anys.

A banda del 92.5 del centre de Collserola, Amb2 FM utilitza la concessió a Puigcerdà del 93.5 FM del Grup Mola.