La periodista Anna Figuera Raichs ha estat nomenada cap del Gabinet de Comunicació del president de la Generalitat, Quim Torra, tal i com ja havíem informat.

La fins ara redactora dels serveis informatius de TV3, que en els darrers anys cobria les informacions vinculades amb la Presidència, s’encarregarà de dirigir la política de comunicació de Torra i de donar suport i assessorar el president en les seves relacions institucionals amb les empreses i entitats periodístiques i comunicatives.

No és el primer cop que Figuera treballa per a la Generalitat, ja que amb el primer tripartit va ser assessora de comunicació en matèria de premsa del Departament de Comerç, Turisme i Consum (2004-2005).

Anna Figuera es va incorporar a TV3 el 2008 com a periodista política a Els matins, i cinc anys més tard va assumir la corresponsalia de la cadena als Pirineus. Anteriorment havia treballat a Cadena SER, El Periódico, RNE, Onda Rambla i Ona Catalana.

Figuera ocupa la vacant de Pere Martí Colom, que va ser director de comunicació amb Carles Puigdemont i va cessar del càrrec el 27 d’octubre arran de la intervenció de la Generalitat per part del Govern espanyol.