Els grups parlamentaris han aprovat per unanimitat la petició de compareixença del director d’Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Christian Garcia, en la propera comissió de control, perquè doni explicacions sobre la polèmica amb el documental El cas Rosell.

Garcia va presentar la seva renúncia al càrrec el passat dilluns amb efectes de l’1 de juliol, i la propera sessió parlamentària està prevista per al 10 del mateix mes.

En la comissió de control de la CCMA d’aquest divendres, la presidenta en funcions, Núria Llorach, ha dit que no s’esperava la dimissió, i ha reiterat que en la carta de renúncia Garcia havia al·legat “motius personals”.

A Marta Ribas, de Catalunya en Comú Podem, li ha semblat “dubtós” que hagi plegat enmig de la polèmica pel documental, i ha mostrat l’esperança que no hi hagi cap “intervenció” que dificulti la compareixença de l’encara director d’Esports de la CCMA.

Per la seva part, Raquel Sans, d’ERC, ha assenyalat que “costa molt” no relacionar la renúncia de Christian Garcia amb la polèmica del documental, i que el cas podria ser la “punta de l’iceberg de problemes més profunds”.

Al seu parer, aquest podria ser “un punt d’inflexió que donés pas a un repartiments de pesos més lògic i més fàcil d’entendre tant dins com fora de la Corporació”, en referència al fet que la direcció d’Esports té el mateix rang que la de TV3 i la de Catalunya Ràdio.

Repensar la cobertura esportiva

Núria Llorach ha subratllat que l’organigrama és una àrea que pertoca al consell de govern i que es prendrà una decisió “pròximament”. De fet, ha anunciat que fa unes setmanes es va encarregar a la direcció d’Esports un pla estratègic per redefinir la cobertura en aquest àmbit. En tot cas, ha afirmat que la reorganització de l’àrea serà “en funció de les prioritats” de la CCMA i no estaran vinculades a la renúncia de Christian Garcia.

“La promoció i la difusió de l’esport català i en català és servei públic i ens pertoca, no s’ha de recular en cap dels àmbits de normalització de l’ús del català”, ha defensat Llorach, que s’ha mostrat partidària de mantenir el canal Esport3.