L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha posat en marxa la 14a edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, dirigit als joves dels territoris de parla catalana. El termini per inscriure-s’hi finalitza el 7 de febrer.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip. En la passada edició van participar 2.973 alumnes de 223 centres educatius.

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: La memòria de larbre de Tina Vallès; Els desperfectes d’Irene Pujadas; Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra; Asfíxia de Chuck Palahnuik, i La filla del rei dHongria d’autoria anónima.

La pujada del primer capítol començarà el 10 de gener i el concurs s’acabarà el 28 de març de 2022, data límit per entregar el tercer capítol. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig.