L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació ha posat en marxa la primera edició concurs AMIC-Directes, creadors de continguts en català, dirigit a estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà dels diferents territoris de parla catalana. L’objectiu és fomentar l’ús de la llengua entre el jovent en les plataformes digitals.

El concurs es desenvolupa al web amicdirectes.cat, on per poder participar cal registrar-se en grups de tres a cinc persones, que poden ser de diferents classes i centres. El portal incorporarà píndoles i tutorials que ensenyaran a crear continguts per a streaming, des de la il·luminació i l’enregistrament fins a les funcionalitats de Twitch, YouTube i Discord.

Mentre els recursos d’aprenentatge es proveeixin, els grups d’alumnes crearan un contingut en format audiovisual i 100% en català sobre una de les dues categories disponibles: esports i actualitat. Posteriorment, enregistraran un directe sense cap mena de postproducció, amb una durada d’entre 20 i 30 minuts, i publicaran l’arxiu o l’enllaç al web del concurs.

Els participants comptaran amb mentors com Laia Gufolove, Gal·la Martí, Norman López, Elia Periwinkle o Simmer Valenciana.

Calendari

El període d’inscripcions per participar ja s’ha iniciat i finalitzarà el 2 de desembre, darrer dia per publicar el directe al web. A partir del 17 d’octubre s’obrirà el termini creatiu, on els grups rebran l’acompanyament de creadors de contingut.

Un cop finalitzat el termini per presentar directes, un jurat d’experts valorarà la qualitat i l’originalitat dels continguts, i durant la segona quinzena de desembre es comunicarà qui són els finalistes. Aquests competiran a principis de 2023 en una final on es decidiran els guanyadors de cada categoria.

El precedent

El nou concurs per a joves creadors de contingut audiovisual compta amb el precedent del reeixit certamen literari AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que en la darrera edició, la 14a, va comptar amb una participació rècord de 4.493 alumnes d’entre 15 i 18 anys de 284 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord.

Amb AMIC-Directes, l’entitat vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català, i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals.