El Jutjat d’Instrucció número 43 de Madrid ha decidit arxivar la causa contra Ana Rosa Quintana, a més de la seva productora Cuarzo, Telecinco i vuit periodistes més, pels possible delicte de coaccions en l’entrevista que el passat 25 de març es va fer a Isabel García, dona de Santiago del Valle, condemnat per la mort de la nena Mari Luz Cortés.

La jutgessa conclou que no va existir “violència o intimidació o intent d’influir directa o indirectament” la voluntat d’Isabel García, que durant l’entrevista va confessar que el seu marit va matar la menor, en contra del que havia dit al judici.

La sentència remarca que Isabel García va ser entrevista a diferents programes i cadenes de televisió, i que va acudir “voluntàriament” a El programa de Ana Rosa, per la qual cosa considera que va actuar “amb total llibertat”.

L’entrevista va fer que nombroses veus critiquessin el programa de Quintana. Així, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) va assegurar que no només es va vulnerar l’ètica periodística, sinó també “els drets humans i la dignitat de l’entrevistada”.

Per la seva part, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) va condemnar el tracte donat pel programa de Telecinco a García, i va assenyalar que les maneres emprades per aconseguir l’exclusiva havien “traspassat tots els límits de l’ètica” que ha de regir la professió periodística.