El Jutjat d’Instrucció número 1 de Madrid ha arxivat la denúncia contra El Mundo per publicar les informacions conegudes amb el nom de football leaks sobre els suposats delictes fiscals en el món de futbol. La decisió s’ha pres arran de la renúncia a continuar amb el procés per part del denunciant, el despatx Senn Ferrero, assessor d’operacions fiscals d’alguns futbolistes, entre els quals Cristiano Ronaldo.

El diari ressalta que Senn Ferrero fa marxa enrere després que els tribunals obrissin nombroses causes per delicte fiscal que avalarien les informacions publicades el desembre de 2016 per 12 mitjans de 12 països diferents que van participar en la investigació a través del consorci European Investigative Collaborations, entre ells El Mundo.

Després de la denúncia del despatx, l’abril de 2017, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Madrid va imputar els periodistes d’El Mundo que van signar les informacions, Javier Sánchez, Paula Guisado i Quico Alsedo; l’aleshores director del diari, Pedro G. Cuartango, i el president d’Unidad Editorial, Antonio Fernández Galiano.

Abans, pocs dies després de fer-se pública la investigació, el mateix jutge va prohibir cautelarment a El Mundo i els altres 11 mitjans que en difonguessin els resultats, ordre que no va ser atesa.