L’Audiència Provincial de Girona ha arxivat la causa contra el fotoperiodista Carles Palacio, imputat pel Jutjat d’Instrucció número 4 per suposats desordres públics pel tall de les vies de l’AVE de Girona del passat 1 d’octubre amb motiu del primer aniversari del referèndum.

La secció tercera de l’Audiència ha sobresegut l’acusació contra Palacio perquè “consta acreditat que es trobava al lloc dels fets per la seva condició de reporter gràfic o fotoperiodista, amb la funció d’informar sobre el que estava passant”, assenyala la interlocutòria.

El fotoperiodista va ser un dels 16 detinguts per la Policia espanyola el passat 16 de gener per l’ocupació de les vies de l’AVE de Girona de l’octubre, que Palacio havia estat cobrint com a professional i identificat com a tal, tasca que va quedar documentada en el seu moment a la Directa i ElNacional.cat.

A més, Carles Palacio va ser detingut de manera polèmica, a la sortida d’un restaurant del centre de Girona, quan quatre agents de paisà se’l van endur en cotxe.