Atresmedia ha anunciat que, a partir de la propera temporada, totes les seves noves sèries de ficció originals tindran una durada de 50 minuts per episodi, el que implica una reducció d’uns 20 minuts respecte a l’habitual, i que les emissions de nous capítols finalitzin abans de mitjanit. La mesura, que es començarà a visibilitzar a principis de 2019, trenca amb la dinàmica de les sèries de les televisions en obert a l’Estat (sitcoms a banda) i s’acosta als estàndards internacionals.

“Amb aquesta decisió marquem la pauta del sector amb una mesura inèdita a Espanya i que obligarà el mercat a reajustar les seves propostes”, assegura Carlos Fernández, director de continguts d’Atresmedia TV. Segurament, aviat veurem la resta d’operadors adoptant decisions similars per poder ser més competitius. La comparació entre sèries de 70 i 50 minuts obligarà al reposicionament de tots”, afegeix.

El grup també assenyala que amb la reducció de minuts dona resposta a la demanda d’espectadors, crítica televisiva i creadors (guionistes, directors, actors, productors). Però hi ha una altra raó de pes: l’adaptació de la durada a l’estàndard internacional persegueix potenciar la venda de les produccions fora del mercat espanyol i allargar-ne així la vida econòmica.

Atresmedia ja ha exportat títols com Gran Hotel, El Barco, El internado, Vis a vis, Velvet, El tiempo entre costuras, Mar de plástico, El secreto de Puente Viejo o La casa de papel.

“Amb capítols de 50 minuts, les sèries d’Atresmedia guanyaran en qualitat i l’espectador gaudirà d’una experiència més positiva, que és la línia que perseguim en els darrers anys”, explica Sonia Martínez, directora de ficció d’Atresmedia TV. “La qualitat, la cura del nostre producte i assumir el risc de ser pioners és el que ha fet que el segell Series Atresmedia sigui una marca molt valorada”, destaca.