L’Ateneu Barcelonès acull divendres i dissabte la segona Conferència Mundial de Guionistes, durant la qual es debatrà sobre els canvis en el sector audiovisual i en el negoci del cinema i la televisió.

Organitzada per la Federació Europea de Guionistes (FSE) juntament amb l’Afiliació Internacional de Sindicats de Guionistes (IAWG) i el Fòrum d’Associacions de Guionistes de l’Audiovisual (FAGA), la conferència reunirà més de 200 professionals de tot el món.

“La segona Conferència Mundial de Guionistes portarà les figures més destacades de tot el món per debatre sobre tots els aspectes que juguen un paper crucial en la definició de com els guionistes professionals i les seves organitzacions poden posicionar-se en relació al nostre entorn canviant”, explica la presidenta de la FSE, Christina Kallas.

“En un mercat cada vegada més depenent de les coproduccions internacionals, i una internet sense fronteres, és essencial per als escriptors poder compartir informació sobre el que està succeint en cadascun dels altres territoris”, afegeix la presidenta d’IAWG, Sylvie Lussier.

La primera conferència, celebrada a Atenes el 2009, es va concebre com una trobada de delegacions de sindicats de guionistes de tot el món. En aquesta segona edició s’ha ampliat l’esdeveniment a tots els professionals amb la inclusió de FAGA.