L’Ajuntament de Barcelona impulsa l’ecosistema empresarial i educatiu de l’audiovisual de la ciutat en la 18a edició de la fira internacional ISE (Integrated Systems Europe), que tindrà lloc del 10 al 13 de maig al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. L’esdeveniment sobre tecnologia audiovisual, que comptarà amb unes 800 empreses expositores, és el segon cop que se celebra a la capital catalana.

L’Ajuntament –a través de la Regidoria d’Indústries Creatives i de Barcelona Activa– i el Clúster Audiovisual de Catalunya uneixen forces i compartiran un estand de 256 metres quadrats a la fira des d’on es difondran projectes estratègics i oferiran suport al teixit empresarial i acadèmic en la seva projecció internacional.

El director de l’ISE, Mike Blackman, i el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han presentat aquest dimecres la nova edició del certamen.

“Barcelona és la ciutat dels grans esdeveniments”, ha ressaltat Collboni, qui ha destacat que l’audiovisual és un sector “estratègic” per a Barcelona, amb més de 1.000 empreses que ocupen 14.500 treballadors.

Promoció de serveis, empreses i projectes 

A la fira ISE, l’Ajuntament donarà a conèixer els serveis, recursos i programes que ofereix a les empreses i professionals locals i internacionals del sector audiovisual. A més, aprofitarà l’esdeveniment per, entre d’altres, difondre el nou laboratori de les indústries creatives a Palo Alto, un dels projectes estratègics del consistori per donar suport a l’audiovisual, que es preveu que comenci a funcionar a finals de 2023.

L’estand comptarà amb deu empreses del sector que presentaran les seves solucions relacionades amb la tecnologia musical, la visualització 3D, la innovació tecnològica, els sistemes integrats, l’streaming, la tecnologia digital i l’I+D, entre altres propostes. Són Framemov, Vottun, AVisual, Microfusa Escola de Tecnologia Musical i So, StreamingBarcelona, Produktia, Blackfish, ALLRightsMEDIA, Integració Audio-Visual i Forma.

El Clúster Audiovisual de Catalunya oferirà a l’ISE iniciatives de foment de la innovació, exploració de noves vies de negoci i la internacionalització de les empreses. A més, organitzarà diferents sessions, amb taules rodones, conferències, presentacions i trobades de representants de diversos clústers europeus, entre d’altres.

L’estand de l’ISE comptarà amb una instal·lació audiovisual immersiva de 50 metres quadrats amb projecció de 180º que recollirà les aportacions de prop d’una quarantena de professionals d’empreses com Gestmusic, Filmax, Mediapro, Yelmo Comedia, Focus, Eurecat, Revista 5W, Futura Space i DeAplaneta, entre d’altres. En el recorregut del túnel es presentarà el teixit empresarial i les novetats del sector, i es mostraran algunes de les millors localitzacions cinematogràfiques de la ciutat.

L’ISE es va celebrar per primer cop a Barcelona el juny de 2021 després de 16 edicions a Amsterdam. Les empreses organitzadores del certamen, AVIXA i CEDIA, van decidir canviar de ciutat en previsió a un creixement de la fira que Amsterdam no podia absorbir.