El passat dilluns, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va comunicar a la plantilla dels mitjans locals que l’Ajuntament acomiadarà set dels nou treballadors que la formen (excepte les dues directores de cada mitjà).

Amb aquesta mesura, el consistori liquida definitivament Blanes TV, que des de feia un any ja només emetia a través d’internet després d’haver hagut de renunciar a la TDT.

Pel que fa a la ràdio, també deixarà d’emetre a través del web i només continuarà a la FM. Segons informa El Punt Avui, Marigó va explicar als treballadors que es vol fer una ràdio “com la de fa 20 anys”. Això s’interpreta com una programació basada en programes realitzats per col·laboradors que no cobren i amb l’emissió de música.

L’acomiadament dels treballadors, que es durà a terme per causes objectives econòmiques, encara ha de ser aprovat pel consell d’administració dels mitjans.

Cal recordar que l’actual alcalde, el socialista Marigó, va ser molt crític amb l’aleshores govern municipal, de CiU, quan la televisió de Blanes va deixar d’emetre en analògic al març del 2010.

Quant al canal de TDT, que tenia fins l’1 de novembre de fa un any per endegar-se en proves, es va rebutjar la seva posada en marxa després que els altres dos municipis que integraven el consorci de la Selva Marítima, Tossa i Lloret de Mar, desistissin del projecte per no poder fer front a la despesa que suposava.