Barcelona Televisió i la Universitat Pompeu Fabra impulsen Tube d’assaig, un projecte audiovisual per captar nous formats de ficció i no ficció serialitzables plantejats per estudiants i joves creatius, fent de pont entre aquests i la indústria.

A partir de setembre, la cadena local oferirà un espai mensual els diumenges a la nit en prime time on es donarà visibilitat als projectes presentats. Aquests poden entrar al Tube d’assaig per tres vies: els treballs universitaris seleccionats per un grup d’experts format per professionals de BTV i la UPF; els projectes guanyadors del Showcase de pilots de ficció del Festival Zoom d’Igualada, i un projecte presentat al pitching impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya seleccionat per BTV.

Un cop escollits els pilots, s’emetran a BTV (amb diferents reemissions) i es difondran a internet i les xarxes socials. L’audiència serà la que escollirà quins projectes tenen continuïtat.

El finançament de la producció de la sèrie (d’entre cinc i deu capítols) s’intentarà aconseguir a través del micromecenatge amb aportacions d’entre 2 i 200 euros. Si s’aconsegueix l’objectiu marcat, el finançament el completarà l’Institut Català de les Empreses Culturals, que aportarà un 20% del pressupost. Un cop enregistrada la sèrie, aquesta s’estrenarà a BTV.

Finalment, s’endegaria una fase de subhasta, on els autors es reunirien amb productores audiovisuals per optar a realitzar una segona temporada, la qual es podria emetre en qualsevol televisió interessada.

Al projecte s’hi han sumat Verkami, Screen.ly, Serielizados, Filmin, l’ICEC, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), la Facultat de Comunicació Blanquerna, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Clúster Audiovisual de Catalunya. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram