Ciutadans ha decidit donar feina al Consell de l’Audiovisual de Catalunya amb la petició de dos nous informes. Per una banda, n’ha demanat un sobre la cobertura de TV3 i Catalunya Ràdio dels actes del passat 12 d’octubre perquè la compari amb la que els mitjans públics van fer per la Diada. El portaveu de C’s, Jordi Cañas, va denunciar dimarts els “11 minuts” que els Telenotícies van dedicar al Dia de la Hispanitat en contrast amb les “15 hores” de l’11 de setembre.

El diputat també es va preguntar per què el 12-O “no hi va haver cobertura permanent, connexions en directe, un set de TV3” ni “l’eufòria dels locutors” que hi havia per la Diada.

A banda, Ciutadans ha criticat que TV3 “ajudi a completar” a través del seu web el document La deslleialtat de l’Estat respecte de Catalunya presentat dimarts pel Govern, per la qual cosa ha demanat al CAC que realitzi un altre informe perquè determini “possibles responsabilitats”.

Jordi Cañas lamenta que “el perímetre de la manipulació i instrumentalització dels mitjans de comunicació públics se superi diàriament al servei d’una ideologia i d’un projecte polític”, i assegura que “això no passa ni a Veneçuela”.