La revista Cafè amb Llet va endegar la setmana passada una campanya de micromecenatge per aconseguir 10.000 euros per publicar un llibre, els beneficis del qual es destinarien a pagar la condemna imposada per les seves informacions sobre el sistema sanitari català que posava en entredit la continuïtat de la publicació.

El seu objectiu el van aconseguir en 13 hores, i en sis dies de campanya a Verkami han recaptat 24.325 euros. Un èxit tan rotund que els responsables de Cafè amb Llet han decidit tancar la campanya 34 dies abans que finalitzi el termini. “Creiem que seguir rebent diners seria contraproduent, ja que ara mateix la nostra estructura no ens permet gestionar més projectes que el que tenim a les mans”, asseguraven.

Així doncs, al projecte inicial, per al qual es necessitaven 10.000 euros, se n’hi destinaran 5.000 més per millorar-lo: ampliar el tiratge, millorar la impressió, afegir un nou capítol, i reforçar la campanya en difusió fora d’internet.

La resta de diners recaptats, més de 9.000 euros, es destinaran a col·laborar amb altres col·lectius implicats en accions de defensa dels drets socials i d’informació independent. Per vehicular aquests diners, Cafè amb Llet convocarà els diversos col·lectius amb els que porta treballant des de fa mesos per decidir el millor ús que se li poden donar a aquests recursos.