El cost dels dos múltiplex de Televisió de Catalunya és el mateix tant si es transmet pels vuit canals disponibles com per cinc, com passa actualment. Així ho va admetre durant la sessió de control parlamentària del passat divendres el president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, on a més va defensar que l’actual oferta de canals és “l’adequada” i que no pensa renunciar a un dels dos MUX.

Amb tot, va assegurar que la reducció de canals del passat octubre (inclosa la sortida d’iCat de la FM) ha suposat un estalvi de 12,4 milions d’euros en la xarxa de distribució i en compra de producció aliena.

La secció sindicat de CCOO a TVC, però, no hi està d’acord, i ha recordat que aquesta és la xifra que es va donar al setembre quan es va anunciar la “reordenació” de canals, però que no correspon “en absolut” amb les xifres reals.

Estalvi de 5,9 milions

Segons el sindicat, la reducció de costos del transport del senyal televisiu ha estat d’1,9 milions d’euros incloent el tancament de les emissions via satèl·lit del canal internacional. Quant a l’estalvi en compra de producció externa, CCOO el xifra en 3,2 milions per al 2012 en termes globals, ja que s’hi inclou la reducció en les compres de sèries i pel·lícules de ficció per a TV3 i dels productes d’animació pel Super3.

Pel que fa a la conversió d’iCat en una emissora només per internet, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, va explicar divendres que ha passat d’1,6 milions d’euros de pressupost a 795.000, i que la intenció és arribar als 556.000 l’any 2015. Tot i que no va especificar quin era actualment el cost del senyal, va assegurar que ara es pagava un 10% del que costava abans, a causa del xiulet que s’emet en la freqüència de Barcelona per evitar que sigui ocupada il·legalment.

Segons totes aquestes xifres, doncs, l’estalvi seria de 5,9 milions d’euros, i no de 12,4 milions.